FEST.A CROPAK 2011 festival ambalaže i afterparty u Matis Absolut Bussines Loungeu

Pod medijskim pokroviteljstvom Poslovnog savjetnika, 5. svibnja 2011., u Matis Absolut Loungeu, u Zagrebu, započinje dvodnevni festival ambalaže FEST.A CROPAK 2011,  u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo, tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba te stručnih časopisa Ambalaža/REGprint.

U sklopu središnjeg događaja u ambalažnoj industriji Hrvatske i regije održava se dodjela nagrada za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK 2011 i za najbolju ambalažu na tržištu regije REGPAK 2011, međunarodno savjetovanje “Trendovi u ambalažnoj industriji”, Studentska kreativna radionica CROPAK 2011, gospodarska izložba. U okviru svečane dodjele nagrada održava se modna revija od ambalažnih materijala „Kopčaj me selotejpom“, a uz bogat sadržaj festivala posjetiteljima se nudi i posjet tvornici Vetropak straža iz Huma na Sutli, posjet Muzeju krapinskih neandrtalaca i niz drugih poprtanih događanja.

FEST.A CROPAK 2011 je okupio brojne gospodarstvenike Hrvatske i regije, čime je osmu godinu zaredom potvrđena kvaliteta i značaj festivala ambalaže.

Generalni pokrovitelj je WPO (Svjetska organizacija za ambalažu), a ostali pokrovitelji su EPIC – Europski konzorcij instituta, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva RH, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH, Uprava za otočni i priobalni razvoj ,Hrvatska gospodarska komora , Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, a partner je Vetropack Straža d.d. iz Huma na Sutli. Pokrovitelji Studentske kreativne radionice su sveučilišta u Rijeci, Splitu i Zagrebu a tvrtka Suban d.o.o. iz Strmca vlasnik je robne marke čiju su ambalažu redizajnirali studenti.

Proglašenje najboljih ambalaža hrvatskog i tržišta regije upriličeno je  6. svibnja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskoga od 18 do 20 sati.

Afterparty svih laureata održan je u Matis Absolut Bussines Loungeu.