Nokia predstavila novitete i istraživanje o korištenju aplikacija u Matis Absolut Bussines Loungeu

Na današnjem Nokia media eventu, novinari i bloggeri imali su priliku vidjeti Nokijinu božićnu ponudu pametnih telefona te kakav je stvaran pogled Hrvata na mobilni Internet i korištenje aplikacija na mobilnim uređajima.

Božićnu ponudu i novitete na hrvatskom tržištu mobilnih aplikacija predstavio je Attila Der, direktor Nokia Hrvatske.
„Drago nam je da možemo ponuditi nekoliko novih sjajnih modela koji su već nakon najava izazvali veliki interes javnosti i medija. Nokia N8 je na najboljem putu da postane nova zvijezda zahvaljujući vrhunskoj 12 Mpx kameri s Carl Zeiss optikom i mogućnosti snimanja video zapisa HD kvalitete, besplatnim Ovi Kartama, a sve to na  novoj Symbian^3 platformi, posljednjoj verziji najkorištenije platforme za pametne telefone, koja donosi više od 250 novih značajki te nekoliko značajnih iskoraka. “, rekao je Attila Der najavivši i dolazak Nokije C7 u zadnjim tjednima 2010., godine u kojoj je broj korisnika Nokijinih mobilnih telefona dosegao 1,3 milijardu.

Zbog nove Ovi Trgovine, koja na Nokiji N8 doživljava puni sjaj, u prvi plan dolazi više od 18 tisuća ponuđenih aplikacija što su Hrvati u potpunosti prepoznali.

„U Hrvatskoj su lokalne aplikacije vrlo popularne, a zbog jednostavnosti kojom se mogu preuzeti s Ovi Trgovine broj dnevnih preuzimanja, koji je u cijelom svijetu trenutno 2,7 milijuna, povećava se iz dana u dan. Velika je prilika to za developere i tvrtke koje se bave razvojem aplikacija. Svakodnevno se trudimo pomoći im da na što jednostavniji način razviju kvalitetne aplikacije i probiju se na tržište. U Nokiji smo se odlučili fokusirati na Qt, kao jedinu razvojnu platformu koja izradu aplikacija podiže na jednu novu, višu razinu te ujedno osigurava da aplikacije budu kompatibilne sa Symbianom kao i s mobilnim telefonima koji će se zasnivati na platformi MeeGo“, objasnio je Karl Pletschko, Developer Marketing Manager Nokije pred mnogobrojnim novinarima u Matis Absolut Loungeu.
Novinarima je predstavljen i jednostavan App Wizard pomoću kojega svatko, i bez programerskog znanja, može napraviti mobilnu aplikaciju unutar pet minuta u samo nekoliko jednostavnih koraka.