Održan prvi Girl geek party za žene koje dijele strast prema tehnologiji

Inauguracijski Girl Geek Dinners Hrvatska okupio je 150 žena koje vole tehnologiju, inovacije, računarstvo, gadgete, video igre, programiranje ili su u jednostavno radoznale i otvorene prema novim komunikacijskim kanalima. U opuštenoj atmosferi Matis Lounge bara u Zagrebu žene su se susrele kako bi se
povezale uživo te razmijenile mišljenja i iskustva o tehnološkim ili poslovnim temama u neformalnom okruženju. Okupljanju su se pridružile mnoge žene koje su dio ICT zajednice te time podržale jedan od glavnih ciljeva Girl Geek Dinners druženja u cijelom svijetu, poticanje žena na razvoj u IT industriji, što je ujedno bila i tema prvog okupljanja.

“Ideja ovakvog tipa druženja je okupiti zajednicu žena koje su svoj poslovni ili privatni interes pronašle u tehnologiji da bi se konačno razbio društveni stereotip da su IT zanimanja tradicionalno muška. Na inauguracijskom Girl Geek Dinners susretu okupile su se brojne žene iz poslovnog i obrazovnog sektora – softverske inženjerke i konzultantice, grafičke i web dizajnerice, voditeljice sistemske podrške, geoinformatičarke i community managerice, profesorice i studentice matematike, fizike, informatike i računarstva te mnoge druge – te svojim iskustvom i postignućima dokazale da se kvalitetan rad i trud zaista cijeni i da žene imaju važnu ulogu u razvoju IT industrije u Hrvatskoj”, izjavila je Bojana Mandić, osnivačica i organizatorica Girl Geek Dinners Hrvatska.