Jazz koncert Sharon Clark i Oleg Kireyeva u Matis Absolut Lounge-u

U lounge baru Matis održan je spektakularan koncert legendarne jazz glazbenice Sharon Clark čija vještina izvođenja jazz, blues i gospel interpretacija ne ostavlja ravnodušnom ni najzahtjevniju publiku pa tako nije razočarala ni onu zagrebačku.

Njezin zreli glas, uz savršenu dikciju, ono je što je čini posebnom i nezamjenjivom.

U ovoj vrhunskoj glazbenoj poslastici sinoć su uživala brojna imena iz društvenog života poput Danijele Trbović, Vlatke Pokos, Nikoline Pišek, Leone Paraminski , Nere Stipičević, Marijane Mikulić, Dore Lipovčan, Martine Vrbos, Ivana Dečaka, Joea Pandura…

Da bi sve bilo savršeno pobrinuo se Oleg Kiryev, vodeći saksofonist Rusije, savjetnik predsjednika Republike Baškortostan za kulturu. Oleg Kireyev zna mnogo o dobroj glazbi oslobođenoj od ograničenja žanrova. Karijeru je započeo na prijelazu 80-tih i 90-tih godina kombinirajući jazz glazbu s baškirskim narodnim elementima. Pohađao je jazz školu radeći nekoliko godina u Poljskoj, a domovinu jazza – Ameriku – osvojio je etno jazz projektom Feng Shui kazališta. Za taj projekt je također dobio prvu nominaciju Grammy 2008. u Rusiji. Domaće snage su branili Nenet Mirt na kontrabasu, Saša Zorkić na gitari, Dushan Kranjac na bubnjevima i Leon Brenka na klaviru.