Domjenak nakon dobrotvornog koncerta za Zakladu Ana Rukavina i program “Rock Classic” uz maestra Alana Bjelinskog i gosta večeri Željka Bebeka

Tradicionalni „Koncert za život“, u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, pružio je ovoga utorka posjetiteljima Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog nesvakidašnji doživljaj. Izvedbu poznatih rock skladbi poput „All you need is love“ i „Show must go on“ u klasičnoj obradi orkestra filharmonije, pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog i uz legendarni vokal gosta koncerta Željka Bebeka, prijatelji Zaklade Ana Rukavina nagradili su velikim pljeskom.

U „Rock Classic“ programu „Koncerta za život“ uživali su i Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović pod čijim se visokim pokroviteljstvom koncert održao, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te ostali uglednici iz hrvatskog javnog života.

Prigodni domjenak za uvažene goste koncerta održan je u dvorani Matis Absolut Lounge-a.

Kupnjom karte „Koncerta za život“ građani su novac donirali Zakladi, a prihod je namijenjen ulaganju u razvoj medicine u području hematologije i stipendiranje mladih hrvatskih hematologa. Naime, od ove godine Zaklada Ana Rukavina najavljuje novi smjer djelovanja s ciljem stipendiranja mladih hrvatskih stručnjaka te prenošenja novih saznanja i metoda u području leukemije i limfoma, njihovim povratkom u Hrvatsku. Stručno vijeće koje će činiti pet članova, istaknutih stručnjaka iz područja hematologije, odabirat će stipendiste putem javnog natječaja. Stipendije su namijenjene stručnom i znanstvenom usavršavanju u inozemstvu, a trajat će tri, šest ili dvanaest mjeseci ovisno o predloženom programu i zadatku.